• Ik vond een eendenbek altijd vreselijk, maar nu weet ik hoe ik me moet ontspannen.

  Bel direct

  T 026 44 36 457
  T 040 294 65 55

  of laat je
  terug bellen

 • Is het nu al klaar? En die prikken dan? Die heb ik helemaal niet gevoeld!

  Bel direct

  T 026 44 36 457
  T 040 294 65 55

  of laat je
  terug bellen

 • Wat een keuze: ik had gewoon nooit gedacht dat ik ooit voor deze beslissing zou komen te staan.

  Bel direct

  T 026 44 36 457
  T 040 294 65 55

  of laat je
  terug bellen

 • Wat zijn jullie vriendelijk! Ik had me jullie veel strenger voorgesteld.

  Bel direct

  T 026 44 36 457
  T 040 294 65 55

  of laat je
  terug bellen

Nuttige links

Ben je op zoek naar meer informatie over seksuele gezondheid, seksualiteit of zwangerschapsbeëindiging? Dan vind je wellicht antwoorden op je vragen op een van de volgende websites:

Rutgershuis Oost
Het Rutgershuis Oost biedt gespecialiseerde eerstelijns zorg met een breed pakket van diensten. Het Rutgershuis is er voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Iedereen kan rechtstreeks terecht, met en zonder verwijzing en desgewenst kan men anoniem een afspraak maken. De zorg wordt op korte termijn geboden in een vriendelijke setting.

Rutgers Zuid
Sinds 2008 is het Rutgershuis van Eindhoven een zelfstandige praktijk met de naam Rutgers Zuid en wordt sinds enige tijd gerund door Arts Seksuoloog Melanie van Heijst.

Sekswijs
Sekswijs staat voor wijzer worden in seksualiteit, zowel door persoonlijk advies als door voorlichting. Je kunt er terecht met alle vragen op het brede terrein van seksuele gezondheid. Sekswijs werkt nauw samen met het Rutgershuis-Oost.

Stichting Samenwerkende Abortusklinieken Nederland
Op deze website vind je actuele informatie over het voorkomen van en het zo nodig afbreken van een ongewenste zwangerschap.

Nederlands Genootschap van Abortusartsen
Het thema abortus geeft altijd aanleiding tot vragen van allerlei aard. Op deze site vind je een aantal antwoorden.

Rutgers WPF
De Rutgers Nisso Groep doet onderzoek, ontwikkelt voorlichtingsprogramma's en heeft een eigen InformatieCentrum op het gebied van seksualiteit.

SOA  AIDS Nederland
Hier vind je informatie over seksueel overdraagbare aandoeningen en veel informatie over AIDS.

Stichting Anticonceptie Nederland
Deze site bevat de meest actuele informatie op het gebied van anticonceptie.

Stichting Ambulante Fiom
De Fiom is gespecialiseerd in hulpverlening aan iedereen die vragen of problemen heeft op het gebied van onbedoelde zwangerschap, abortus, afstand ter adoptie, ongewenste kinderloosheid, adoptie-/ouderschap, zoekacties naar bloedverwanten, seksueel geweld en huiselijk geweld.

Keuze bij Abortus
Wanneer je ongewenst zwanger bent, kom je voor keuzes te staan. Besluit je tot een abortus, dan moet je opnieuw kiezen. Je zwangerschap kan namelijk op twee manieren afgebroken worden: door middel van een zuigcurettage of met de ‘abortuspil’. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Een arts kan je uitleggen wat er allemaal bij komt kijken, maar in de meeste gevallen is de keuze aan jou.
Vind je het moeilijk om te beslissen? Op deze website vind je eerlijke en uitgebreide informatie over beide behandelingen. En de keuzehulp helpt je de manier vinden die het beste bij je past.