• Wat zijn jullie vriendelijk! Ik had me jullie veel strenger voorgesteld.

  Bel direct

  T 026 44 36 457
  T 040 294 65 55

  of laat je
  terug bellen

 • Ik dacht dat bij mij de pil niet werkte. Blijkt dat ik hem jaren verkeerd heb gebruikt!

  Bel direct

  T 026 44 36 457
  T 040 294 65 55

  of laat je
  terug bellen

 • Ik vond een eendenbek altijd vreselijk, maar nu weet ik hoe ik me moet ontspannen.

  Bel direct

  T 026 44 36 457
  T 040 294 65 55

  of laat je
  terug bellen

 • Ik sta helemaal achter mijn besluit, dankzij de warme ontvangst van de fijne mensen uit de kliniek.

  Bel direct

  T 026 44 36 457
  T 040 294 65 55

  of laat je
  terug bellen

Morning after

Ondanks voorzorgsmaatregelen kan het tijdens het vrijen toch misgaan. Bijvoorbeeld omdat het condoom scheurt of omdat je vergeten bent de pil te slikken. Wat dan? Als je het vermoeden hebt dat je onveilig gevreeën hebt, met het risico op een ongewenste zwangerschap, doe je er goed aan meteen actie te ondernemen. Tot maximaal 72 uur na het onveilig vrijen, kun je een zwangerschap voorkomen met de morning after pil (noodpil). Tot vijf dagen na het onveilig vrijen, kan een morning after spiraaltje uitkomst bieden.

Morning after pil
De morning after pil (noodpil) is zonder recept verkrijgbaar bij de meeste apotheken en drogisten. Ben je 21 jaar of jonger, dan is de morning after pil gratis als je een recept haalt bij je huisarts.

De morning after pil moet zo snel mogelijk, in ieder geval binnen drie dagen (72 uur), na de onbeschermde geslachtsgemeenschap worden ingenomen met een half glas water. In geval van braken binnen drie uur na inname van de noodpil, raden we je aan opnieuw een noodpil in te nemen.

De noodpil kan de eisprong uitstellen of stoppen, beletten dat een eitje bevrucht wordt, of dat het zich innestelt in de baarmoeder. De noodpil biedt niet voor 100 % bescherming tegen een zwangerschap, maar hoe sneller je ermee start, des te betrouwbaarder de pil.
De noodpil is niet hetzelfde als de abortuspil!

Morning after spiraaltje
Wanneer je voor het slikken van de morning after pil (noodpil) te laat bent of als je een nog kleiner risico op zwangerschap wilt, kun je het noodspiraaltje overwegen. Dit is een gewoon, koperhoudend spiraaltje dat door een arts tot vijf dagen na onbeschermd geslachtsverkeerd geplaatst kan worden.

Het spiraaltje voorkomt in 99% van de gevallen een zwangerschap. Een spiraaltje kun je laten plaatsen door een arts van de ASK kliniek. Informeer bij het maken van een afspraak naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen